Prijava

15. tekmovanje v kuhanju goričkega bograča

Domanjševci, Slovenia
  • Datum dogodka:
    08.09.2024 ob 10:00

Dogodek bo popestren s tombolo in napihljivimi igrali za otroke.
Tekmovale bodo ekipe iz vasi v občini Šalovci, ter povabljene oz. prijavljene ekipe. Ekipa je sestavljena iz treh ali več članov. Vse ekipe bodo kuhale bograč v podobnih 10 – 15 litrskih kotlih. Kurilo se bo na drva. Zaželjeno je, da ima ekipa na tekmovanju svoj kotel, v kolikor ga nima, mora to povedati ob prijavi
organizatorju, da bo le ta lahko kotel priskrbel. Drva bodo ekipe dobile na kraju prireditve.
Za tekmovanje se bo kuhalo izrecno 5 – 8 litrov bograča. Ekipe bodo na dan prireditve dobile meso (1 kg. svinjskega mesa in 1 kg. govejega mesa), čebulo in krompir. Za ostale dodatke, pribor (posoda, noži, deske za rezanje…) in začimbe, ter po želji tudi divjačinsko meso morajo poskrbeti tekmovalci sami.
Nošenje večjih količin pijače, predvsem vina s seboj na prizorišče ni zaželjeno.
Na koncu kuhanja bo komisija bograče ocenila in izbrala najboljše. Ocenjevali bodo okus, barvo, obliko, delovni prostor, ter način priprave. Najboljše tri ekipe bodo nagrajene z denarnimi in praktičnimi nagradami, ostali pa bodo dobili spominske zahvale za sodelovanje.
Vse ekipe bodo imele pripravljen tekmovalni prostor, dobile pa bodo tudi krožnike in pribor, ter kruh, da bodo lahko ponudile svoj bograč obiskovalcem za pokušnjo. Vsaka ekipa mora imeti svojo zajemalko.
Po končanem kuhanju mora vsaka ekipa za seboj kotel oprati in pospraviti okolico.
Ocenjevanje bogračev bo med 14.30 in 15.30 uro, zato morajo biti ekipe, ki bodo kuhale bograče na prizorišču ob 10.00 uri.
Razglasitev rezultatov bo ob 16.00 uri.
Prijavnina znaša 50 € in se plača na dan prireditve oz. ob prijavi.
ORGANIZATOR VLJUDNO NAPROŠA, DA SE ZARADI NEMOTENE
ORGANIZACIJE PRIREDITVE EKIPE PRIJAVIJO DO PETKA, 6.9.2024.
MED SAMIM TEKMOVANJEM IN PO NJEM BO ZABAVA Z ŽIVO GLASBO.
Za vse informacije in za prijave je na voljo Drago Lainščak na tel.
02/ 554-11-88 ali 041-281-987 oz. na mail dragolainscak@gmail.com